Lokki

2019 – 2020

In-Teatteri Lokki 2019-2021
InTeatteri-Lokki_IMG_3235_w
InTeatteri-Lokki_5_IMG_3739-1_w
InTeatteri-Lokki_4_IMG_3654-1_w
InTeatteri-Lokki_3_IMG_3576-1_w
InTeatteri-Lokki_3_IMG_2800_b2
InTeatteri-Lokki_2_IMG_2588_w
InTeatteri-Lokki_1_IMG_3750_w
previous arrow
next arrow

 

Ohjaajan sana

Anton Tšehovin teokset ovat universaaleja. Kaikkialla maailmassa eri lähtökohdista tulevat ihmiset löytävät niistä jotain joka alkaa kiehtomaan ja riivaamaan. Näin kävi myös minulle tässä alkuvuodesta kun Lokki tarttui käteen.
Tämä näytelmä pohjautuu erityisesti Kokkolalaisen Ari-Pekka Lahden sovitukseen jossa Lokkia on tuotu nykyajan Suomeen. Olemme sovittanut näytelmää edelleen sjoittamalla hahmot, puheenpartta ja tapahtumat Iisalmeen. Esitys kertoo nyt fiktiivisen ”Ylä-Savon Teatterin” liepeillä toimivan yhteisön elämänmenosta.

Niille yleisöstä jotka odottavat hiljaista teen juomista ”Tšehovilaisessa” tunnelmassa, mitä syvimmät pahoitteluni. Tämä on jotain ihan muuta. Tšehovin Lokki on esityksen ytimessä edelleen, mutta kulki omia reittejään, ja hyvä niin.
Ajattelin lähtöjäni, että tässä tehdään esitystä rakkauden monimuotoisuudesta, eri ilmentymistä, sekä seurauksista. Tätä väkevää ja peloittavaa voimaa on tässä ihmetelty. Ensi-illan häämöttäessä huomaan, että hieman eri kulmasta tuleva kysymys on noussut vahvana esiin. Mistä elämän merkitys muodostuu itse kullekin ja miksi?

Kysymys on iso. Eikä suoria vastauksia ehkä ole. Henkilökohtaisesti uskon meistä jokaisella jonkin merkityksen elonkehällä olevan, mutta mikä se on, on jokaisen itse itselleen selvitettävä. Kuitenkin heti perään Lindholmin sanoin ”Meistä kukaan ei ole niin vahva, että yksin tämän polun taivaltaa.”

Tämä on tosiaan komedia. Antoisaa teatterielämystä!

– Topi Marin

Käsikirjoitus
Anton Tšehov, Ari-Pekka Lahti ja Topi Marin

Ohjaus ja sovitus
Topi Marin

Rooleissa
Konstantin Gavrilovits: Ville Saastamoinen
Irina Arkadina: Marjatta Miettinen
Nina Zareznaja: Oona Hynynen
Boris Trigorin: Harri Husso
Samrajeva: Minna Taipale
Sorin: Raimo Lampinen
Masa: Sanna Repo
Dorn: Pekka Taipale
Medvedenko: Sipi Myllynen
Lokki Perkele: Kaapo Lappalainen