IN-Teatteri ry

Iisalmelaista teatteria yli 40 vuotta

IN-Teatteri, alkuperäiseltä nimeltään Iisalmen nuorisoteatteri perustettiin vuonna 1979. Hyvin pian perustamisen jälkeen teatteri muodostui monenikäisten harrastajien yhteisöksi ja nimi muutettiin IN-teatteriksi vuonna 1999.

Harrastajateatteri tarjoaa hyvin monipuolista tekemistä. Näyttelemisen lisäksi näytelmän tekemiseen tarvitaan joukko muita osaajia. Voit osallistua myös muihin näytelmän tekemiseen ja organisointiin liittyviin toimintoihin ohjaajana, apuohjaajana, lavastajana, lavateiden rakentajana, puvustajana, ompelijana, kuiskaajana, ruokahuollossa, markkinoinnissa, hallinnoinnissa ja lipunmyynnissä. Jokaisella tehtävällä on tärkeä osansa kokonaisuuden onnistumisessa.

Kaikki esityksiin tarvittava työ tehdään yhdessä, talkootyönä. Näytelmien ohjaajat olemme kuitenkin pääsääntöisesti palkanneet kokeneista alan ammattilaisista.

Suhtaudumme harrastukseemme kunnianhimoisesti. Kaikille innokkaille ei aina riitä rooleja näytelmissä , joten pidämme kuntoa yllä mm. järjestämällä jäsenistölle teatteri-ilmaisun kursseja, joihin olemme löytäneet tasokkaita kouluttajia. Käymme myös usein yhdessä katsomassa ammattiteattereiden ja toisten harrastajateattereiden esityksiä.

Hyvä yhteishenki, yhdessä tekeminen ja kouluttautuminen ovat tuottaneet tulosta; olemme saaneet tunnustusta mm. Seinäjoen harrastajateatteripäiviltä ja Iisalmen nuorkauppakamarin Positiivinen yrittäjä -kunniakirjan.

Vaikka saammekin kaupungilta toiminta-avustusta, toimintamme on taloudellisesti riippuvainen yleisömenestyksestä. Tähän saakka olemme onnistuneet näytelmien valinnoissa ja esityksissä niin, että olemme voineet jatkaa teatteriharrastusta ja tuottaa jokaiselle näytäntökaudelle uuden näytelmän kaupungin kulttuuritarjontaan.

Jos olet kiinnostunut harrastajateatteritoiminnasta, vastuullisista tehtävistä ja mukavasta harrastajayhteisöstä, ota rohkeasti yhteyttä.

Johtokunta:
Pekka Taipale (pj)
Ville Saastamoinen (vpj)
Minna Taipale (sihteeri)
Johanna Loimalahti (rahastonhoitaja)
Oona Hynynen
Eero Ylönen
Petri Kainulainen